Esta página puede estar desactualizada. Revisa por favor la versión en español, completamente actualizada.
This page could be outdated. Please, check the English version, fully updated.
Spanyol Spanyolországban - Tía Tula Spanyol Nyelviskola Salamancában
Salamanca, Ciudad del Español - Colegio Tía Tula (España)Salamanca, the City of Spanish - Tía Tula Language School (Spain)Apprendre Espagnol à Salamanque, Espagne - Tía Tula École d'EspagnolSalamanca – die Stadt der spanischen Sprache, Colegio Tía Tula (Spanien)Apprendere Spagnolo a Salamanca, Spagna - Tía Tula Scuola di SpagnoloSalamanca, Cidade do Espanhol – Colégio Tía tula (Espanha)Salamanca, a spanyol nyelv városa. Tía Tula NyelviskolaTalenschool in Salamanca, studentensfeer, meest zuivere SpaansSalamanca, město španělštiny - Jazyková škola Tía Tula (Španělsko)Salamanca, mesto španielčiny – Jazyková škola Tía Tula (Španielsko)Salamanka, miasto hiszpańskiego - Szkoła Tía Tula (Hiszpania)Саламанка, город Саламанка, Тиа Тула языковая школа, Испанияスペイン語の街サラマンカ - ティアトゥラ スペイン語学校(スペイン)
... Európa egyik legszebb városában
... a Spanyol nyelv szívében

Miért Salamanca?

Kicsi és elbűvölő

Salamanca egy kisváros (170,000 lakossal) Nyugat-Spanyolországban, 200 kilométerre Madridtól. 2002-ben a város elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, gazdag művészete és építészete miatt az UNESCO Világörökség része. Világszerte híres egyeteme miatt, mely Európa egyik legrégebbije és a történelmi városrész szívében található. A város és az azt körülvevő vidék gyönyörűsége, a magával ragadó egyetemi hangulat minden évben diákok ezreit csábítja ide az egész világról. Ez az elragadó és vibráló hely lehetővé teszi a diákok számára, hogy a spanyoltanulás felejthetetlen élménnyé váljon; nem hiába nevezik Salamancát a spanyol nyelv városának.

Salamanca, a spanyol nyelv városa

Több oka is van ennek az elnevezésnek: először is a város Kasztíliában, az eredeti spanyol nyelv bölcsőjében található. Ezenkívül Európa egyik legrégebbi egyetemével büszkélkedhet, mely leginkább a művészetek és nyelvek felé orientálódott és orientálódik ma is. Ennek következtében Salamancában mindig is az egyik leghelyesebb, legtisztább spanyolt beszélték, ez a tény pedig diákok ezreit vonzza minden évben a városba, akik tanulni vagy tökéletesíteni kívánják spanyoltudásukat.

Kis mérete, az itteni magas életszínvonal és egyetemi atmoszféra miatt Salamanca ideális hely a spanyol nyelv elsajátítására.

Mindemellett, míg más ismert spanyol területeken, mint Barcelonában, Galíciában vagy Baszkföldön a saját nyelvük mellett a spanyol csak második hivatalos nyelv, Salamancában kizárólag tiszta spanyolt beszélnek az utcákon éppúgy, mint a közigazgatásban.

Nap mint nap változatos kulturális programok

Salamanca a hírnevéhez méltó kulturális ajánlattal rendelkezik: naponta koncertek, játékok és filmfesztiválok várják a látogatókat. Nem hiányoznak a múzeumok és a kiállítások sem, amik a középkortól a 20. századig terjedő időszakból származó gyűjteménnyel rendelkeznek, a Katedrális Múzeumtól a Salamancai Művészeti Központig, bemutatva a spanyol kultúra és művészet történelmét.

Építészet

A leglenyűgözőbb látványosságnak Salamancában az utcák számítanak. A kicsi, könnyen megközelíthető utcákon sétálgatva a látogató minden sarkon megcsodálhat egy építészeti remekművet: a spanyol reneszánsz pompáját egyetlen más helyen sem őrizték meg olyan mértékben, mint Salamancában. A barokk építészetet is példázzák olyan látványosságok, mint például a Plaza Mayor, amely az egyik legszebb főtér a világon.

Fiatalság, modernség

Az előzőekben összefoglaltak együtt festik meg Salamanca oly jellemző képét, melyben kiváltságos helyet foglal el a diákélet az egész várost átható fiatalos és vidám spirituszával, mely a város legmeghatározóbb ismertetőjegye. Minden nap a világ minden tájáról érkezett diákok ezrei töltik meg az utcákat, bárokat és kávézókat, mozikat és színházakat, múzeumokat és könyvtárakat, életet és színt adva a Plaza Mayornak és a városközpontnak. Egy egyetemi hangulattal átitatott hely, amely mindenkit ámulatba ejt, aki a közelébe kerül.

Kiváltságos földrajzi elhelyezkedés

Salamanca kivételes helyzetét nemcsak a Madridhoz való közelségének köszönheti, hanem annak is, hogy a városból egyszerűen el lehet jutni számos érdekes és forgalmas helyre, úgy mint Toledo, Ávila, Galícia, Portugália és így tovább. A körülötte elterülő természet, a gyönyörű kasztíliai vidék pedig rengeteg különféle szabadidős programra biztosít lehetőséget: lovaglás, túrázás, gasztronómiai túrák, körséta kis falvakban…

Bármit is keres egy spanyolt tanulni vágyó diák, Salamancában megtalálja azt.

Casa Lis
Catedral de noche
Catedral desde las barcas
Catedral y puente
Plaza Anaya
puente romano de noche
terraza de Plaza Mayor
vista nocturna de Catedral

We use our own cookies and cookies from third parties to improve your experience with using the internet and to offer interesting content. If you continue browsing we understand that you agree to their use. More information. ACCEPT